Filmen ”Rust” – nu med sin produktion avbruten – var något speciellt för Alec Baldwin. ”Jag satt på den där bänken och jag sa, ’Den här filmen har fått mig att älska att göra filmer igen. Jag trodde verkligen att vi var inne på något'”, sa Baldwin till ABC News i en intervju. ”Och då går den här pistolen av.”

Enligt ABC News höll Baldwin en Colt .45-revolver och repeterade ett skott till filmen. Pistolen gick av och avfyrade en kula som dödade den ukrainska filmfotografen Halyna Hutchins och sårade regissören Joel Souza. ”Någon stoppade en levande kula i en pistol, en kula som inte ens var tänkt att vara på fastigheten,” sa Baldwin. ”Någon är ansvarig för vad som hände, och jag kan inte säga vem det är, men jag vet att det inte är jag.” Den tragiska händelsen den 21 oktober 2021 skakade branschen. Många var snabba med att skylla på skådespelaren för händelsen, inklusive tidigare president Donald Trump, som sa att Baldwin hade ”något att göra” med skjutningen. ”[I]Om inget annat, hur tar du en pistol och bara … riktar den mot den här personen och trycker på avtryckaren?” sa Trump i Chris Stigalls podcast i november 2021.

Händelsen är fortfarande under utredning. Per The Guardian har Baldwin lämnat in sin telefon till myndigheterna som utreder skottlossningen på New Mexico-uppsättningen. Han har också försökt förklara skottlossningen och konsekvenserna av händelsen för honom.

Alec Baldwin hittar ”skönhet i tysthet”

I ett Instagram-inlägg delade Alec Baldwin – som tidigare hade avslöjat att han ”följde andliga mästare” för att hantera tragedin – en bild av en regnbåge i sitt badrum. Han textade bilden som beskriver hans dagliga rutin. ”Min favoritdel av dagen är tidigt på morgonen när jag går upp före någon annan och huset är helt tyst”, skrev skådespelaren. ”Jag tillbringar den tiden med Gud, och jag tycker att tystnaden stärker mig och hjälper mig att fokusera på dagen. Jag tillbringar lite tid med att bara sitta och njuta av det.”

Baldwin skrev att världen idag är ”väldigt bullrig, upptagen och ibland väldigt stressig.” Han tillade, ”När du känner dig stressad eller frustrerad, gå någonstans som är tyst och bara njut [it] under några minuter; Jag tror att du kommer att upptäcka att din själ börjar lugna ner sig. Inre lugn och ro är avgörande för att höra från Gud eller känna den riktning han vill att vi ska ta.”

I det meditativa inlägget delade skådespelaren ett budskap kring att lära sig älska. ”Ytre tystnad hjälper till att främja inre tystnad. Lär dig att älska tystnad och du kommer att vara mer benägen att höra Guds stilla, lilla röst. Vid en tidpunkt då Elia desperat behövde ta emot vägledning från Gud, var han tvungen att vänta tills allt brus passerade, och först när han var i en mild stillhet hörde han Guds stilla, svaga röst tala till honom”, skrev han.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här