Dolly Parton är en levande legend – och en av världens mest älskade kändisar. För att inte tala om att hon är otroligt begåvad – hon har till och med skrivit runt 3 000 låtar – en bedrift som inte många artister kan skryta med, som BBC Culture noterade.

2014 markerade den blonda ikonen en anmärkningsvärd milstolpe, eftersom hon belönades för över 100 miljoner globala albumförsäljningar. ”Jag har varit så upptagen med att göra skivor under de senaste decennierna, jag insåg inte att jag hade fått så många försäljningar”, utbrast hon till Country Music News. Naturligtvis är utmärkelserna och berömmelsen inte nya för Parton, men spänningen i hennes karriär har ännu inte tagit slut. ”Jag hoppas aldrig att gå i pension och jag är där uppe nu och jag njuter av varje bit av det”, sa sångaren, enligt Fox News. ”Jag vaknar varje dag med nya drömmar, så jag känner att jag precis har börjat.”

År senare fortsätter Parton att slå fler rekord, och nu finns det ytterligare tre världsrekord i hennes namn.

Dolly Parton slår nya Guinness världsrekord

Dolly Parton har varit konsekvent med att slå världsrekord. Exempel: Den 16 december presenterade Guinness World Records tre nya certifikat till ”Jolene”-sångerskan i Nashville, Tennessee. Titlarna är — Flest decennier på US Hot Country Songs-listan av en kvinnlig artist (sju) och flest nummer 1-hits på Billboard US Hot Country Songs-listan för en kvinnlig artist (25). Vad gäller den tredje? Det beror på att hon slog ett tidigare rekord – hon har nu flest hits på US Hot Country Songs-listan (109). För alla countrysångare är detta förmodligen en dröm som går i uppfyllelse.

”Det här är den typen av saker som verkligen gör dig väldigt ödmjuk och väldigt tacksam för allt som har hänt. Jag hade ingen aning om att jag skulle vara med i Guinness World Records så många gånger! Jag är smickrad och hedrad”, avslöjade Parton i en intervju med Guinness World Records. ”Jag har haft många som hjälpt mig att komma hit.” Hon tillade, ”Jag har älskat att kunna försörja mig i den verksamhet som jag älskar så mycket. Jag har haft turen att se mina drömmar gå i uppfyllelse, och jag hoppas bara få fortsätta så länge jag kan. Du kommer att behöva slå ner mig för att stoppa mig!”

Trogen sitt ord kommer Parton att släppa sin debutroman ”Run, Rose, Run” 2022, och hon kommer att släppa ett album med samma namn.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här