G-Eazy tog aldrig sina musikaliska förmågor som en hobby, och ända sedan rapparen, vars riktiga namn är Gerald Earl Gillum, vände sin uppmärksamhet mot musik medan han fortfarande gick i skolan, tog han det som ett potentiellt sätt att försörja sig. ”Folk skulle säga att jag var dum för det”, sa han till Rolling Stone 2014.” Men… jag ville ta det här till månen för varför inte?” sa han till tidningen. Hans utsikter har gett resultat, med hans första stora studioalbum som toppade som nummer 3 på Billboard 200 och listade i hela 138 veckor.

I Rolling Stone-intervjun noterade G-Eazy att han hade ärvt sin arbetsmoral från sin mamma, Suzanne Olmsted, en konstnär och en lärare som uppfostrade sina två söner som ensamstående förälder genom att arbeta med två jobb. ”Jag har haft ett jobb sedan jag var tillräckligt gammal för att arbeta, sedan jag var typ 14,” sa G-Eazy om hur han hjälpte till. ”Det är det enda sättet vi fick in pengar.” Även med sina bästa ansträngningar fick familjen fortfarande knappt pengarna att gå ihop.

Men G-Eazy fortsatte att lära sig och hämta inspiration från sin mamma, vilket bidrog till hans framgång. Nu går rapparen till sina sociala medier för att lämna en hjärtlig hyllning till sin mamma, eftersom hon tyvärr har dött.

G-Eazys mamma inspirerade honom att gå på rehab

Den 24 november gick G-Eazy till sin Instagramsida för att dela nyheten om att hans älskade mamma, Suzanne Olmsted, hade dött. Rapparen delade en serie bilder på sin mamma, ensam och med sin familj, som han parade ihop med en hjärtlig hyllning. ”Chocken låter mig fortfarande inte acceptera känslan av att jag aldrig kommer att få krama dig personligen igen. Min drottning, min hjälte, mitt allt… min mamma”, skrev han. G-Eazy inkluderade också ett inspelat röstmemo från Olmsted, som berättade för sin son hur stolt hon är över hans prestationer och den person han har blivit, innan han uppmanade honom att alltid ”spela vidare”.

I den långa bildtexten avslöjade G-Eazy att hans mamma var den person som inspirerade honom att söka behandling för sitt missbruk. ”Jag insåg inte omfattningen av hur orolig du var för mig förrän du skickade mig det svåraste brev jag någonsin behövt läsa… Att gå till behandling för alkohol och droger var mitt beslut men ditt brev var det som till slut övertygade mig”, skrev rapparen. I maj 2018 greps G-Eazy i Sverige för misshandel och innehav av kokain, enligt TMZ.

Det är inte första gången G-Eazy visar sin tillgivenhet för sin mamma. I september, G-Eazy FaceTimed Olmsted på BottleRock Festival i Napa eftersom hon inte kunde närvara på konserten. Han satte upp henne på skärmen samtidigt som han sa: ”Jag älskar dig, jag älskar dig, jag älskar dig.”

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här