Den amerikanske skådespelaren Howard Hesseman har dött vid 81 års ålder, enligt TheWrap. Hesseman föddes i Libanon, Oregon, enligt TV Guide. I sin barndom flyttade han och hans familj till Silverton, där hans styvfar arbetade som polischef, enligt The Washington Post. Hesseman kom inte överens med sin styvfar, men senare, när han skrevs in vid University of Oregon, hittade han det mentorskap han behövde. Han sa till en professor, Dr. Preston Tuttle, att han ville bli skådespelare, och Dr. Tuttle sa åt honom att lämna skolan.

”Hans råd till mig var att om jag menade allvar med en skådespelarkarriär, skulle jag lämna universitetsmiljön omedelbart och satsa på skådespeleri”, förklarade Hesseman för The Post 1986. ”Han kände att allt jag skulle lära mig på universitetet är hur man lär ut skådespeleri till andra människor som skulle sluta lära andra.”

Hesseman tog rådet och åkte till San Francisco, och han blev en arbetande skådespelare i teatersamhället där. Men hans karriär fortsatte med att expandera till ännu större horisonter. Här är historien.

Varför Howard Hesseman blev nykter

Howard Hessemans första kreditering går ända tillbaka till 1968 när han dök upp i ”The Andy Griffith Show”, enligt hans IMDb-krediter. Men saker och ting tog fart när han spelade Dr Johnny Fever i ”WKRP in Cincinnati”. Hesseman såg tillbaka på den karaktären med förkärlek, som han sa till The Washington Post 1986. ”Jag är ganska nöjd. Jag gillar den karaktären,” sa Hesseman om att spela Dr. Fever. ”Det var en tillfredsställande period i mitt liv. Att låta fansen se dig som de väljer, på gott och ont, kommer med territoriet. Jag är glad att de gillar vad de ser. Jag gillar det jag gjorde när jag var med i den showen.”

Medan Hesseman hade en lång rad film- och TV-krediter, hade han inte den lättaste tiden utanför skådespeleriet. Som posten noterar gick han i fängelse i 90 dagar 1963 efter att han sålt marijuana till en federal agent. Faktum är att Hesseman blev nykter efter att ha kämpat med droger. Han sa att förändringens ögonblick kom när han var med sin flickvän, Caroline Ducrocq, som han senare gifte sig med. Han sa att han ”tänkte på hur det skulle vara att vara med henne om mitt sinne var klart. Jag var nyfiken, så jag stannade för att se hur det skulle vara. Jag upptäckte att ju längre jag behöll den sinnesstämningen, desto mer Jag gillade det.”

Om du eller någon du känner kämpar med missbruksproblem finns hjälp att få. Besök Webbplats för förvaltningen för narkotikamissbruk och mentalvård eller kontakta SAMHSA:s nationella hjälplinje på 1-800-662-HELP (4357).

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här