”Jag såg Meghan Markle lämna monarkin, så jag lämnade monarkin…”

Kanske är Meghan ännu mer inflytelserik än vi trodde. Hertigen och hertiginnan av Sussex kritiserades hårt av många efter att de någonsin så offentligt valde att ”träda tillbaka som ”senior” medlemmar av kungafamiljen, dra ut den från Storbritannien och slutligen starta utgrävningar i det uber posh området från Montecito, Kalifornien. I sitt numera virala Instagram-inlägg förklarade paret att de hade för avsikt att ”skapa en progressiv ny roll” och även ”jobba för att bli ekonomiskt oberoende, samtidigt som de fortsätter att fullt ut stödja Hennes Majestät Drottningen.” Kort sagt, de gav sig ut på den största resan i sitt liv: den så kallade ”Megxit”.

Först senare avslöjades det under en chockerande intervju med Oprah Winfrey att mycket av deras beslut baserades på Meghans mentala hälsa och kungafamiljens påstådda tendens att avvisa hennes vädjanden om hjälp. ”Jag gick till institutionen och jag sa att jag behövde gå någonstans för att få hjälp. Jag sa att jag aldrig har känt så här förut, och jag måste gå någonstans. Och jag fick höra att jag inte kunde, det det skulle inte vara bra för institutionen”, berättade hon för Entertainment Tonight.

Men nu verkar det som om andra mäktiga kungligheter tar en sida ur Meghans handbok och följer i hennes fotspår. Här är vad vi vet om ännu en prinsessa som bestämde sig för att gå utanför linjen och lämna sitt kungliga ansvar bakom sig.

Prinsessan Mako led av posttraumatisk stressyndrom

Prinsessan Mako av Japan höjde nyligen på ögonbrynen överallt när hon valde att gifta sig med sin vanliga pojkvän, Kei Komuro – ett drag som var förbjudet i Japan… om hon inte förlorade sin kungliga status, det vill säga.

Som rapporterats av The Guardian höll de nygifta en presskonferens den 26 oktober där de avslöjade att de redan var gifta. ”Jag älskar Mako-san. Och jag skulle vilja spendera mitt liv med personen jag älskar”, förklarade Komuro vid den avslöjande presskonferensen som de betalade för med sina egna pengar.

Tyvärr, detta är bara en del av det långdragna dramat kring Mako och Komuros förhållande och en som inte är olik den stjärnkorsade kärleken mellan prins Harry och Meghan Markle. Det har rapporterats att paret ursprungligen hade tänkt gifta sig i november 2018, men att allt kom till ett skrikande stopp när det kom ut att Komuros mamma hade varit insnärjd i ”en mindre finansiell skandal”. Som man kan föreställa sig tog den intensiva granskningen och mediafrenesit hårt på paret, särskilt Mako, som har lidit av posttraumatiskt stressyndrom på grund av prövningen. ”Jag har varit rädd och känt sorg och smärta närhelst ensidiga rykten förvandlas till grundlösa historier”, erkände Mako under presskonferensen. Förhoppningsvis kan dock det unga paret lämna all den stressen i backspegeln.

Kanske känner Meghan och Harry till en bra mäklare i Montecito?

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här