Tidigare första dam Michelle Obama berättar för oss hur hon verkligen känner för president Donald Trump eftersom han vägrar att medge efter hans valförlust 2020. Medan hon gjorde det klart att hon tycker att hans beteende är klanderligt, sympatiserade hon också med hans kamp för att överföra makten i ett långt Instagram-inlägg.

”Den här veckan har jag funderat mycket på var jag var för fyra år sedan. Hillary Clinton hade just fått en tuff förlust med en mycket närmare marginal än den vi har sett i år. Jag var sårad och besviken – men rösterna hade räknats och Donald Trump hade vunnit. Det amerikanska folket hade talat. Och ett av ordförandeskapets stora ansvarsområden är att lyssna när de gör det, ”skrev hon den 16 november 2020.” Så min man och jag instruerade vår personal att göra vad George och Laura Bush hade gjort för oss: genomföra en respektfull, sömlös maktövergång – ett av kännetecknen för amerikansk demokrati. ”

Till synes att jämföra hur hon och president Barack Obama hanterade valresultaten 2016 i motsats till Trump-administrationens beteende 2020, gjorde den före detta första damen sina känslor kända om den sittande presidenten.

Michelle Obama har ett ben att välja med Donald Trump

Obamas välkomnade Donald Trump till Vita huset, men det betyder inte att Michelle Obama inte var frustrerad när det amerikanska folket valde Trump som Barack Obamas efterträdare.

”Jag måste vara ärlig och säga att inget av detta var lätt för mig. Donald Trump hade spridit rasistiska lögner om min man som hade utsatt min familj i fara, skrev hon på Instagram.” Det var inte något jag var redo att förlåta. . Men jag visste att för vårt lands skull var jag tvungen att hitta styrka och mognad för att lägga min ilska åt sidan. ”

Även om Michelle kanske inte ville ha välkomnat Trumps, gjorde hon det av respekt för sitt land. ”Jag visste i mitt hjärta att det var rätt att göra – eftersom vår demokrati är så mycket större än någons ego”, sa hon. Den före detta första damen tycktes hänvisa till Trumps kamp för att acceptera valresultatet 2020: ”Vår kärlek till land kräver att vi respekterar resultatet av ett val även när vi inte gillar dem eller önskar att det hade gått annorlunda – presidenten gör inte ’ Att tillhöra någon enskild person eller något parti. Att låtsas att det gör det, att spela med dessa grundlösa konspirationsteorier – vare sig för personlig eller politisk vinning – är att sätta vårt lands hälsa och säkerhet i fara. Detta är inte ett spel . ”

Michelle uppmanade amerikanerna ”att hedra valprocessen” och ”uppmuntra en smidig övergång av makt, precis som sittande presidenter har gjort under vår historia.”

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här