Det råder ingen tvekan om att människor blev chockade när Simone Biles, en av de bästa idrottarna i världen, gick tillbaka från OS i Tokyo i två händelser efter att ha mött oväntade frågor som påverkade henne mentalt och i sin tur fysiskt. Under finalen för gymnastiklag för kvinnor upplevde Biles det som kallas ”twisties”, enligt NBC News, vilket betyder att hon inte kunde berätta var hon var i luften. Uppenbarligen kan det vara extremt farligt.

”Du måste vara där 100%,” förklarade Biles, enligt ESPN. ”Om inte, blir du skadad. Idag har det varit riktigt stressande. Jag skakade. Jag kunde inte ta en tupplur. Jag har aldrig känt att det här går in i en tävling, och jag försökte gå ut och ha kul. Men när jag kom ut var jag som, ”Nej. Mitt mentala är inte där.” ”

Medan många har stöttat gymnasten – inklusive Suni Lee, Biles lagkamrat som vann guld i individen allround efter att Biles drog sig tillbaka – finns det andra som har kritiserat hennes beslut. Och för dem har Biles något att säga. Läs vidare för att ta reda på exakt vad det är!

Simone Biles stängde av idén att hon ”slutade”

Simone Biles gör vad som är bäst för både sig själv och sitt team, och hon tänker inte stå ut med någon som säger något annat. När pratningen kring den älskade idrottarens tillbakadragande från flera händelser fortsätter att surra, tog hon till sina Instagram-berättelser för att specifikt adressera människor som har kritiserat hennes beslut. ”För den som säger att jag slutade. Jag slutade inte, mitt sinne och kropp är helt enkelt inte synkroniserade som du kan se här”, skrev Biles (via People). ”Jag tror inte att du inser hur farligt detta är på hård / konkurrensyta och jag måste inte heller förklara varför jag sätter hälsa först.”

Hon noterade att ”fysisk hälsa är mental hälsa”, förklarade hon, ”jag hade inte en dålig prestation och slutade. Jag har haft många dåliga prestationer under hela min karriär och avslutat tävlingen. Jag blev helt enkelt så förlorad att min säkerhet var på risk samt en lagmedalj. ” Fortsatt att lägga till att hennes lagkamrater ”steg upp och dödade resten av tävlingen och vann silver,” kallade hon dem sedan ”DRÖMNINGAR !!!”

Biles förklarade också att hon inte hade upplevt den tävlingsavslutande frågan medan hon fortfarande var i USA, och när hon steg tillbaka, ”NEJ fick en suppleant inte placeras i [her] position för dig ”vet det alls.” ”Hon sa att hon gjorde sin säkerhet och hälsa såväl som sina lagkamrats chanser till en medalj till sina prioriteringar, men hon fattade tydligt sitt beslut inte lätt eller själviskt.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här