Guldvinnande OS-simmaren Michael Phelps har sannolikt sett det sista av sina OS. Den mest dekorerade idrottsmannen i olympisk historia, med totalt 28 medaljer, gick ursprungligen i pension från sporten 2012 efter London Games (via Britannica). Men Phelps kunde bara inte hålla sig borta från tävlingen och återvände i april 2014. Hans sista olympiska deltagande var vid OS i Rio de Janeiro 2016, som var hans femte olympiska tävling, och han satte därefter rekord för en amerikan manlig simmare. Phelps svika inte och fortsatte att lägga till ytterligare tre guldmedaljer till sina hela 23 totalt.

Trots den falska pensioneringen fyra år tidigare avslutade Phelps OS 2016 och bestämde sig för att officiellt kliva bort. När han talade med Today Show bekräftade Baltimore -infödd: ”Klart, gjort, gjort – och den här gången menar jag det. Jag ville komma tillbaka och avsluta min karriär som jag ville och det här var körsbäret ovanpå kakan.” Den nu 36-årige utökade erfarenheten av att delta i sina sista spel och berättade för intervjuare att insikten att Rio skulle bli hans sista var en känslomässig upplevelse. ”Jag var så mycket mer känslosam under dessa spel … För att jag visste att detta var det sista loppet jag någonsin hade, det sista OS som jag någonsin haft”, sa han. ”Och allt slog verkligen hårt.”

Bara för att Phelps är pensionär betyder det inte att han har försvunnit helt från OS. Fortsätt läsa för att ta reda på vad han sysslar med under OS i Tokyo.

De första olympiska spelen utan Michael Phelps på två decennier

OS i Tokyo är de första olympiska spelen på över två decennier där den amerikanska simmaren Michael Phelps inte deltar. Phelps var dock inte redo att ta sidlinjen än och stanna hemma. Han har deltagit i spelen i Tokyo sedan de började den 23 juli och fungerade som NBC -analytiker för flera simlopp tillsammans med Dan Hicks och Rowdy Gaines (via Sporting News).

Hans erfarenhet av att handla i sin baddräkt för en plats på läktaren har varit ”överväldigande”, enligt Phelps (via The Washington Post). ”Det är konstigt. Det är det enklaste sättet att berätta det”, erkände Phelps. ”När jag gick till poolen i morse var jag fylld med massor av känslor. Men för mig var det nästan lugnt att vara här. Jag var så upphetsad, bara tillbaka [a realm] Jag kände mig så bekväm i. Jag har spenderat så mycket tid i det. ”

Förutom att fungera som simkommentator, har Phelps tillbringat sin tid i Tokyo med att marknadsföra sin badklädelinje, som ommärktes 2020 som ”Phelps Brand” (via Front Office Sports). I oktober 2020 firade varumärket sin hittills största idrottare som tecknat med den kanadensiska guldmedaljören 2016 Penny Oleksiak. Phelps har också fungerat som talesperson och spelat för Omega Timing, den officiella tidtagaren för de olympiska spelen. Medan Phelps troligtvis föredrar att tävla framför att titta på, har han helt klart mycket att hålla honom upptagen under pensionen.

Vad har Michael Phelps gjort sedan han gick i pension?

Michael Phelps bytte definitivt inte tävlingssim för ett liv i tristess. Han delar tre söner – Boomer, Maverick och Beckett – med sin fru Nicole Johnson. Simmästaren har avslöjat hur mycket han älskar att vara en familjeman och vårdar de stunder han får tillbringa med sin fru och söner. ”Jag älskar hur vi äter middag varje kväll tillsammans vid samma exakta tidpunkt”, sa Phelps till People i en intervju. ”Det är kul att bara höra dem prata om dagen … Det är roligt att vara en del av och bara kul att vara pappa.”

Familjen har varit av yttersta vikt för Phelps sedan han delade med världen att han kämpar med depression och ADHD (via The Washington Post). ”Jag har varit på en liten resa, bara förstått mer om mig själv och varför jag arbetar på ett visst sätt”, avslöjade Phelps. ”Jag är glad där jag är … Jag är glad att vara pappa, glad att jag är make.” Phelps simmar också för att hantera sin depression. Han sa till Washington Post att om han har en av sina dåliga dagar, går han direkt till poolen.

I slutändan sammanfattade Phelps perfekt hur han har spenderat tid sedan han gick i pension: ”Jag försöker bråka tre barn, försöker se till att jag tar hand om det jag behöver i näringslivet men försöker också se till att jag tar vård av min psykiska hälsa, mitt personliga välbefinnande. Det är ett heltidsjobb. ”

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här