1996 kunde du inte gå någonstans utan att höra låtar av countrymusikstjärnan Deana Carter. Hennes genombrottsalbum ”Rakade jag mina ben för det här?” blev platina fem gånger och sålde mer än 5 miljoner album i USA. Framgången kom några år efter att musiklegenden Willie Nelson noterade ett av hennes demoband. ”Nelson bad Deana att uppträda tillsammans med John Mellencamp, Kris Kristofferson och Neil Young som den enda kvinnliga soloartisten som uppträdde på Farm Aid VII 1994”, säger hennes officiella webbplats.

Deana, som berättade för intervjuaren och värd Bobby Bones under ett uppträdande på sin podcast att hon visste att hennes ”hjärta” att hon ”hade någon form av underhållningskallning, blåses fortfarande bort av hennes prestationer, inklusive” Strawberry Wine ”. Hon delade, ”Det är på återkommande radio och det är som” Stairway To Heaven ”eller” Freebird. ” Denna hymn för countrymusik som jag fortfarande är bortblåst som jag fick delta i och vara en del av eftersom jag vet att det är en mycket svår sak att göra, och det tog en by för att få det att hända. ”

Eftersom det har gått någon tid sedan Deana Carter har varit i den vanliga musikscenen bestämde vi oss för att ta reda på vad hon har gjort nu. Fortsätt läsa för att ta reda på det!

Deana Carter är inte klar med musik ännu

Även om Deana Carter inte är lika mycket i mainstream som på 1990-talet, är hon fortfarande en känd och respekterad konstnär. Inte bara släppte hon sex album efter ”Rakade jag mina ben för det här?” men hon producerade också ett album för Audra Mae & The Almighty Sound.

Ännu bättre? Carter åkte på turné 2021, vilket råkar vara 25-årsjubileet för hennes ikoniska album. Hon beskrev showen som avskild – ”ett akustiskt band”, sa hon – och noterade att några familjer och vänner skulle gå med henne för utvalda datum. Och när hon inte är upptagen med att ”komma tillbaka i sadeln” för att turnera i kölvattnet av COVID-19, sa Carter till Athens Banner-Herald att hon tycker om andra, kanske mindre traditionella hobbyer. ”Jag jobbar med bilar. Folk vet inte det om mig”, sa hon till uttaget. ”Jag älskar veteranbilar. Min pappa har alltid arbetat med dem med min bror.”

Utanför att sjunga, skriva och arbeta med bilar är Carter mamma till sin tonårsson Hayes, som hon välkomnade 2004. ”När Hayes kom, nr 1, började jag mitt trosliv och mitt kyrkliga liv sparkade bara tillbaka i redskap, ”delade hon med Greenville News. ”… Jag känner att Hayes verkligen räddade mitt liv.” Det är uppenbart att Carter leder en rik och full existens – personligen och professionellt.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här