Taylor Momsens utbrytande skådespelarroll var som Cindy Lou Whoville 2000-talet i « How The Grinch Stole Christmas », mitt emot Jim Carey. Karriären tog dock fart på riktigt några år senare när hon spelade i « Gossip Girl » som Jenny Humphrey. Efter fem år med den populära tonårsdramedin chockade Momsen sina hängivna fans när hon meddelade att hon lämnar skådespelarvärlden för att ägna sig åt sin musik på heltid. « Jag slutade agera faktiskt, » berättade Momsen med Elle 2011. « Jag slutade med « Gossip Girl » och turnerar nu och är med i ett band och det är i stort sett allt jag vill göra. Förhoppningsvis kommer jag att kunna göra det. för resten av mitt liv. » Under åren sedan Momsen har fokuserat det mesta av sin kreativa energi på att leda sitt band, The Pretty Reckless, har hon visat sig vara en skicklig och mångsidig musiker, som har nått måttliga framgångar.

Tyvärr har Momsens intåg i musiken inte varit utan svårigheter. 2017 dog Momsens gode vän Soundgarden-gitarristen Chris Cornell av självmord, enligt Rolling Stone. 2021 öppnade hon upp om de förödande effekterna att förlora honom, tillsammans med en annan medmusiker, hade på hennes liv.

Taylor Momsen var deprimerad efter Chris Cornells död

Enligt Associated Press hittades Chris Cornell i ett hotellrum i Detroit innan läkare fastställde att han hade dött av självmord. Cornells bortgång skakade musikvärlden, eftersom hans fans och kamrater sörjde ett liv och talang som försvunnit för tidigt. Taylor Momsen, som var vän med Cornell, och var på turné med hans band Soundgarden vid tiden för hans död, var särskilt påverkad. « Vi har gått igenom en hel del förluster och en hel del tragedier under de senaste åren i The Pretty Reckless World, » delade Taylor med Metro UK. « Många dödsfall, många träffar. Och jag kommer inte att tala för alla, men jag gick väldigt, väldigt ner. »

Efter nyheterna ställde Momsen in resten av hennes turné för att bearbeta tragedin. Mindre än ett år senare dog producenten Kato Khandwala, som hon också var vän med, i en motorcykelolycka. « Det var det », mindes Momsen. « Mitt liv kändes som om det var över och jag gick ner till detta helt mörka hål av depression och missbruk och jag var en enda röra. Jag levde i detta mörkerhål som jag inte var säker på att jag någonsin skulle ta mig ur. »

Momsen ekade liknande känslor under en intervju med The Illinois Entertainer. « Jag föll in i ett sådant hål av mörker, depression och missbruk. Jag gav i princip upp livet. Jag var så förankrad i all denna sorg att jag inte visste hur jag skulle ta mig ur det. »

Hur Taylor Momsen har läkt

Trots den monumentala förlusten som Taylor Momsen har upplevt, har hon ansträngt sig för att komma in i ett bättre mentalt utrymme. Under ett framträdande på « Mind Wide Open », ett Instagram-tv-program om mental hälsa, med Chris Cornells dotter Lily Cornell Silver som värd, startade Momsen konversationen genom att hedra Cornell. « Respekt är inte rätt ord. Jag älskar din pappa, jag älskar deras musik, jag älskar Soundgarden så mycket, till min kärna att jag fortfarande inte vet hur jag ska sätta ord på det », sa Momsen. « Att vara med på den där turnén som öppnade för dem var bara den mest otroliga äran och upplevelsen i mitt liv. »

För att klara sig vände sig Momsen sedan till musiken, vilket hjälpte henne att ta små steg på vägen till återhämtning. « Om du står på en frusen sjö, och du är på ena sidan och måste ta dig till andra sidan, kommer det att verka som en omöjlig uppgift », sa Momsen. « Om du bara tittar ner och bara sätter ena foten framför den andra foten så kommer du ganska snart att vända dig om och vara närmare andra sidan än sidan du började från, och det är att leva. » Vad gäller det första steget? Momsen tror att bara att « prata » om mental hälsa är en viktig startväg mot läkning. Med tanke på att Momsen hade ett sött möte med Cornell kvällen innan han dog, enligt hennes intervju med 99.5 KLOS, är det fantastiskt att hon är på en bättre plats idag , via Audacy.

Om du eller någon du känner har självmordstankar, ring National Suicide Prevention Lifeline genom att ringa 988 eller genom att ringa 1-800-273-TALK (8255)​.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här